30 martie 2010

Establishment


Un grup politic îşi apropriază o reţea vastă de trafic de influenţă crescută în 20 de ani pe reciprocitate şi şantaj în zonele sensibile ale mecanismelor instituţionale ale statului: poliţie, servicii secrete, justiţie, parlament, autorităţi locale. La un moment dat, liderilor respectivului grup, mulţi cu probleme în justiţie, chiar le sunt prezentaţi capii reţelei, ca fiind protectorii lor împotriva oricăror erori de impunitate. Iar maşinăria este atât de eficientă încât apelează la ea persoane din orice orizont politic, în orice probleme. Creşterea este autocorelată şi de neoprit: fiecare serviciu adaugă la reţea şi sporeşte puterea acesteia. În final, cel mai mare partid de stânga ajunge, tiptil, să se bazeze aproape în totalitate pe resursele acestei încrengături pentru a obţine, mai întâi, controlul asupra Ministerului de Interne, iar apoi, asupra întregii ţări, prin câştigarea alegerilor prezidenţiale de către faţada spilcuită a reţelei.

Lectura placuta in Informatia de Vest.

23 martie 2010

Subscriu!

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/crin-antonescu-ai-luat-o-razna-la-brat-cu-nistorescu-35457.html

Parisul


Am avut, în anii de presupusă înţelepciune a maturităţii, o anumită reţinere faţă de Franţa şi cultura ei. Crescut în universul idealizat al imperiului care domina Europa din romanele lui Dumas, al patriei descoperitorilor din romanele lui Verne sau al gânditorilor structuralişti şi post-stucturalişti deveniţi cele mai importante bunuri de export din Hexagon după al doilea război mondial, mi-a fost teamă că voi fi dezamăgit de realitatea unei mari civilizaţii în descompunere.

17 martie 2010

Ati vizitat vreodata CAS?

Avem instituţiile-amendă pe care le merităm?

Eram, vara trecută, cu familia în excursie prin inima Transilvaniei. Furat de peisajul văii Târnavelor am apăsat cam tare pe acceleraţie. Conversaţia care a urmat cu poliţistul care m-a sancţionat a fost amabilă: greşelile flagrante se recunosc, iar pedepsele se acceptă cu demnitate. Ajuns în municipiul reşedinţă de judeţ, primul lucru pe care l-am făcut a fost să opresc la „Finanţele” din localitate şi să plătesc amenda. Apoi mi-am văzut de concediu liniştit.

Citeste mai departe in Informatia de Vest.

09 martie 2010

Grecia

Grecia a devenit, aproape pe neaşteptate, oaia neagră a Europei. Uitaţi de noile membre ale UE, mizere şi corupte, s-a găsit călcâiul lui Ahile al construcţiei europene, par a zice numeroase articole din media mai mult sau mai puţin oficială de pe întreg mapamondul!


Restul in Informatia de Vest

02 martie 2010

Independentii

Nu e niciun dubiu că gruparea independenţilor este o soluţie prin care actuala putere îşi asigură majoritatea în parlament. Din punct de vedere moral, un asemenea procedeu este la fel de discutabil ca şi licitarea funcţiilor publice sau a locurilor eligibile din listele de candidaţi. Dar grupul independenţilor este posibil în primul rând deoarece partidele, în cazul nostru PSD şi PNL, au propulsat în parlament oameni cărora ideologia sau numele partidului le-au fost indiferente, contând doar capacitatea acestora de a contribui la realizarea anumite obiective personale.

Restul in Informatia de Vest.