20 noiembrie 2007

Transeele de pe Sovata

Suntem in 20 noiembrie. Am ratat la secunda plata ratei la creditul luat de la V*lksbank. Am ajuns la ghiseu la 6 si cateva secunde, oricum dupa ce programul de incasare a ratelor la credite se incheiase. Asa ca ma voi alege cu o amenda de 10 Euro.
In cartier, viata merge mai departe in deplina normalitate.
Situatia transeelor din fata blocului s-a imbunatatit. O parte din santuri au fost acoperite iar peste glodul cu pietris turnat avem, din loc in loc, podete improvizate cu multa maiestrie din diverse materiale refolosite. Tinerii de pe alee au spatiu pentru distractii extreme, la fel si pensionarii iar vanzarile de cizme de cauciuc cunosc o crestere spectaculoasa. Ultima sambata si duminica un tanar de maximum 20 de ani (venit de prin Oltenia, odata cu compania de constructii) a gaurit ore intregi peretele de sub intrarea in scara. Gurile rele pretind ca un vecin si-a facut 'mestesugareste' - adica prin resurse proprii, si cu aprobare de la bunul simt - un beci 'personal' in fundatia comuna a cladirii, iar muncitorii de la canalizare trebuie sa produca noi gauri pentru a face niste racorduri. In plus, am inteles ca vecinul care si-a injghebat parcare personala pe spatiul verde din fata geamului nu a facut decat sa respecte norma locala, la fel ca si toti detinatorii garajelor si a imprejmuirilor cu iz mai mult sau mai putin rustic de pe malul Crisului. Nu mai vorbesc despre bucuria de a avea casa plina de galagia vioaie a trudei constructorilor la orele in care mica burghezie si descendentii acesteia isi petrec somnul de dupa-amiaza!

Acum vreo doua saptamani un utilaj masiv a intrat pe aleea din fata blocului (acolo unde este sapat) si a facut ceva reparatii. In urma reparatiilor acoperisul de deasupra intrarii in scara a fost partial distrus. O televiziune locala chemata sa popularizeze fericirea locuitorilor din zona a refuzat apelul pe motiv ca sesizarea venea de la 'persoane fizice' si nu de la persoane 'juridice'. Se pare ca au fost in zadar incercarile comitetului de bloc de a convinge peretii sa de a un telefon la presa.

In cele din urma, acum cateva zile, o delegatie a locatarilor din zona a ajuns la primarie sa explice nedumerirea vis-a-vis de noua topografie a locului si mai ales sa dumireasca daca noile forme de relief aparute sub geamuri sunt permanente. Nu de alta, dar pamantul din spatiul fostelor alei ar putea valorificat, la fel si santurile adanci. (Multi vecini ar fi incantati sa pescuiasca direct din geam, cred). Intalnirea de la primarie a fost un fel de 'surprize, surprize': primaria a fost uimita ca a receptionat o lucrare neterminata.

Maine voi pune cateva poze facute alaltaieri, pentru a sustine cele de mai sus. Se va vedea in poze si faptul ca avem, in sfarsit, interfon si termopan la intrare. Ce mai, traim o epoca de impliniri marete.

Niciun comentariu: