30 noiembrie 2009

Petrofascismul


Ieri l-au intrerupt cand amintea de FNI. Azi nu i-au mai transmis declaratia de presa - in care vorbea despre un certificat oficial de invaliditate a filmuletului cu palitura iute. O fi politica curva dar codoasa ii e presa.


Conceptul de petrofascism l-am imprumutat de la Cosmin Aldea care combate f bine la el pe blog:
http://cosminaldea.blogspot.com/2009/11/farmecul-discret-al-burgheziei-rosii.html


24 noiembrie 2009

Revoluţia bunului-simţ. Nu zău?


Mărturisesc că nu mi-a fost uşor să îmi fac datoria cetăţenească de a mă decide, raţional, în favoarea unuia dintre candidaţii de la aceste alegeri. Mai ales după circul antidemocratic al sabotării dezbaterilor şi după spectacolul lugubru al aşa-zisei confruntări de vineri. Ca un semi-burghez ce sunt, renunţ cu greu la convingeri şi datorie aşa că, în cele din urmă am votat, ba chiar am votat conservator. Cred că au contribuit la constanţa mea şi murdăriile din aşa-zisa revoluţie a bunului-simţ.

Restul se citeste la...
http://www.informatiadevest.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3651:revoluia-bunului-sim-nu-zu&catid=89:opinii&Itemid=33

22 noiembrie 2009

Lolek si Bolek in campanie

Ia giudecati ce intrebare s-a aplicat cica intr-un sondaj facut cu una-doua zile in urma:


Tz tz Crin cel fin...

Strategii de zapacire in campanie




Mesajul de pe afis e bun. Dar de ce l-au lipit, facand abuz de adeziv, in locurile cele mai nepotrivite - usi de garaj, geamuri, vitrine etc.? Mang (PSD) zice ca e mana PDL-ului. Daca e asa, intelegem ca echipa de campanie a PDL-ului local e alcatuita din cretini.

17 noiembrie 2009

Interviu cu mine


Atentie: interviul a fost realizat inaintea intalnirii Basescu-Antonescu

Prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Oradea vorbeşte, pentru cititorii „Informaţiei de Vest”, despre o campanie electorală atipică: „După ce au semănat panica, candidaţii ne îmbie cu promisiunea întoarcerii la calm şi la siguranţa pe care o conferă solidaritatea de grup!”


Optimistul

V-aţi revenit, deci, din zguduirile televizate ale sâmbetei care tocmai a trecut... Cum care drame? Toată ţara a stat cu sufletul la gură, ieri după-amiază, să afle rezultatele unui concurs de dans la care participa şi nevasta celui mai de succes la minore bătrânel cu înălţime redusă. La altă televiziune, plătită din banii noştri, ai tuturor abonaţilor, se producea împreună cu prietenii şi invitaţii o celebră animatoare de emisiuni de divertisment, soţie de cântăreţ de muzică folk. Poate e cazul să vă mai spun că prima emisiune a avut sâmbătă, 14 noiembrie, între 15 şi 16, cea mai mare audienţă, iar cealaltă este o emisiune importantă din programul 1 al televiziunii naţionale. 
Poate v-aţi închipuit că mă refeream la celebra deja tacla în direct dintre cei doi candidaţi disperaţi, cum i-a denumit Mircea cel Viteaz, ascuns în spatele unei camere video? 


Restul la:

10 noiembrie 2009

Sondaje

În data de 2 noiembrie au fost publicate două sondaje, despre prezidenţiale – despre ce altceva? În timp ce CCSB (firma mogulului cu antene) îl plasa pe preşedintele în funcţie în frunte, la 6 procente în faţa lui Geoană, INSOMAR-ul (prieten foarte bun cu mogulul stăpân al realităţii) îl cocoţa pe Geoană pe primul loc, la o distanţă de 2 procente de Băsescu. Multă lume a simţit un iz de manipulare grosolană în aceste contradicţii şi şi-a exprimat revolta, inclusiv cei de la Hotnews, care au hotărât că nu mai publice niciun sondaj preelectoral. Au fost unii care au înţeles din decizia portalului de ştiri online o anumită disperare a taberei prezidenţiale, în timp ce alţii au considerat hotărârea salutară din punctul de vedere al igienei mediatice. 


03 noiembrie 2009

Sunt necesare norme deontologice de realizare si publicare a sondajelor de opinie publica




Cu toata catastrofa de la parlamentare firmele de sondare a opiniei publice continua sa faca treaba mare nu numai in capul oamenilor de rand dar si al breslei care ar trebui sa aiba un cuvant de spus in aceasta privinta.
Pana acum m-am opus reglementarilor din aceasta zona argumentand, la fel ca multi alti colegi, ca piata va face si va drege. Ei, piata nu mai exista, de vreme ce tot mecanismul de vanzare si promovare a serviciilor de sondare a opiniei publice la nivel national este controlat in buna masura de aceleasi 2-3 trusturi de constiinta care fac regula si in presa dar si in politica (cu mici exceptii).
Din pacate, sedinta organizatorica a Societatii Sociologilor din Romania va avea loc inaintea finalizarii acestor alegeri de cosmar democratic si etic astfel incat va fi greu sa lanseze o dezbatere pe tema normelor profesionale in domeniul praxisului sociologiei publice si mai ales a masuratorii sociale. Dar un astfel de dialog, finalizat cu mecanisme din partea breslei nu mai poate intarzia.

Votantul ideal în 2009: cel fãrã niciun ideal


Până şi Iliescu şi Constantinescu reprezentau mult mai mult decât actualele figuri erodate în gherila politicianistă a ultimilor ani. Candidaţii noştri evită parti-pris-urile ideologice, rămânând să convingă electoratul cu apeluri moraliste minimaliste (bunul-simţ) sau doar instrumentale (să sprijinim agricultura, să construim  autostrăzi). Eu, personal, sunt un taliban al politeţii şi al civilităţii, ca şi al sprijinirii fermierilor români, dar asta nu mă face nicicum să votez tot felul de loaze plătite cu petro-dolari central-asiatici care îşi închipuie că pot să pozeze în  cavaleri ai bunului-simţ. 


Citeste mai departe la:

02 noiembrie 2009

Una si mai tare de la ISOMAR (Vantul+Geoana=love)

G: 32, B: 30, A: 19

http://www.realitatea.net/sondaj-insomar--mircea-geoana-32prc---traian-basescu-30prc---in-primul-tur-al-prezidentialelor_654907.html