27 aprilie 2008

Cu stangu'n dreptu in campanie

Ultimele zile de precampanie locala au fost excelente pentru Bolojan, chiar daca acesta nu a facut nimic notabil. Tot ce isi putea dori este facut de contracandidat (ma rog, de echipa de 3 a acestuia), care:
- subliniaza aproape de fiecare data cand apare in public erorile administratiei din care a facut parte (vezi criticile la adresa Keviep, la adresa RER, haituirea unor contractori ai unor lucrari municipale etc.) alienandu-i cu ocazia asta si pe fanii Filip si certificandu-le opozantilor optiunea
- în achimb, pare a nu fi in stare sa propuna proiecte care sa se adreseze nevoilor reale ale oradenilor; insistenta pe proiectul Crucii de la ciuperca este de-a dreptul cretina, dar poate parea si suspecta
- vorbeste pe mai multe voci, aparent incoerente care lasa impresia de lipsa de coordonare si de autoritate. Alegatorul se intreaba in mod evident, cine va fi cu adevarat primar, daca astia castiga? Matei, Bolos, Groza? Ideea echipei de trei a fost buna, dar nu presupunea anularea statutului de lider al primarului.
- isi demasca lipsa de viziune si disperarea prin concentrarea pe probleme ramase nerezolvate, subliniind astfel ca, intr-adevar, administrarea s-a facut superficial (vezi reparatiile facute in pripa, marcari de sosele etc.). Prin actiuni isterice de salubrizare sau reparatii de ultima ora, actuala conducere cerseste in mod nedemn voturi, pierzandu-si si mai mult credibilitatea.
- In plus, campania lui Groza a pierdut lupta mediatica si comunicationala. In timp ce presa pare a pastra o neutralitate de convenienta, spatiul virtual colcaie de fani Bolojan. Strategia de comunicare lipseste sau e greu de ghicit, cata vreme gasim la fiecare miscare erori (precum snoavele lui Groza despre ...Bolojan in direct la TVS, Matei care la TTV nu a stiut sa argumenteze necesitatea achizitionarii tramvaielor - noroc ca a intervenit directorul OTL care a lamurit publicul folosind un savuros grai bihorean, sau stilul tafnos al unor comunicate de presa). Faptul ca cei care se vor sefi peste administratia orasului nu prea au abilitati comunicationale este o problema, dar e si mai grav ca nu isi dau seama. Comunicarea informala este dominata de mesaje pro-Bolojan, liderii de opinie sunt in cel mai bun caz distanti fata de galceava politica, iar opinia dominanta pare a fi ca Bolojan este personajul pozitiv (mantuitor, salvator ce-o fi) iar restul ar fi zoaia de care povestea la un moment dat Basescu.

In asemenea conditii, Bolojan nu trebuie decat sa stea si sa astepte. Timpul lucreaza pentru el.

Niciun comentariu: