19 mai 2008

Oprescu - candidatul minune

Sondajele care il dau pe Oprescu favorit pentru castigarea primariei capitalei ma lasa masca. Alegatorul trebuie sa puna in balanta calitatile ('independenta', faptul ca e medic, cea mai prestigioasa categorie profesionala, competenta cu aer dambovitzean - care face binel a amorul propriu al celor din capitala, voiciunea intelectuala indiscutabila, statutul de 'victima' a sistemului) si defectele, care privesc latura etica (si-a falsificat elemente de din dosarul academic, se pare ca a falsificat semnaturi in dosarul de candidatura) dar si profesionala (era ocupat o vreme sa acumuleze functii, cum putea sa se ocupe si de rezultate?). Cativa dintre candidatii notorii au un portret mai avantajos decat independentul. Si totusi, bucurestenii opteaza, zic sondajele, masiv cu acest mesia. Cifrele de sondaj pot fi interpretate astfel in cel putin doua feluri:
- alegatorii din Bucuresti nu sunt nici pe departe atat de sofisticati (sau moderni) cum le place unora sa pretinda/ partidele habar nu au sa comunice cu electoratul, care le lasa din nou in afara jocului
- sondajul e manarit
Ca de obicei, adevarul e pre undeva la mijloc.

PS
La Oradea, Bolojan vine tot pe o platforma mesianica. Il ajuta faptul ca lumea nu stie aproape nimic despre el. Nu acelasi lucru se poate spune despre Oprescu.

2 comentarii:

Bogdan spunea...

Nu, nu sunt manarite.
Le urmaresc de ceva timp venind din mai multe surse.
Uite o sinteza venita de la una dintre agentiile implicate in sondajele cu pricina.

Adrian Hatos spunea...

Frumoase si interesante graficele. Avand in vedere calitatile personajelor care candideaza m-as astepta la multi nehotarati, o participare scazuta la vot si renuntarea multora la optiunea oprescu inaintea votului.